Родителите, които подават заявления за семейни помощи, да не предоставят вече

...
Родителите, които подават заявления за семейни помощи, да не предоставят вече
Коментари Харесай

Социалното министерство зарадва стотици родители на малки деца, останали извън забавачките

Родителите, които подават заявки за фамилни помощи, да не дават към този момент копие от акта за раждане на децата си. Това предлага Министерството на труда и обществената политика. По този начин ще бъдат облекчени над 600 хиляди фамилии. Социалното ведомство даде обещание да понижи броя на документите, които хората с увреждания подават, с цел да получат разнообразни интеграционни добавки, осведоми Дарик. С европейски средства ще се субсидират основаването на 830 работни места най-вече в областите от Северозападна България. По тази стратегия кметовете на обитаеми места ще могат да обезпечават работа на безработни, които ще бъдат наемани от най-вече от възрастни хора, нуждаещи се от помощ в дома. Примерно преместване на дърва, посочи заместник-министър на обществената политика Ивайло Иманов.

" Самите общини ще вземат решение дали тази услуга ще се заплаща от хората или ще е безвъзмездна ", изясни той.

От 1 септември още веднъж с европейски пари ще проработи скица, съгласно която фамилии ще могат да наемат детегледачи, когато детето няма място в детска градина. " Целта е да подпомогнем фамилиите, които имат предпочитание и двамата родители да работят или в случай че е самотна майката да има реализация на пазара на труда, като ние ще поемем разноските по развъждането на детето в границите на 18 месеца в размер до една минимална заплата ", уточни заместник-министърът Зорница Русинова.

Режимът синя карта за наемане на висококвалифицирани задгранични служащи също ще бъде омекотен, осведоми общественият министър Бисер Петков. " Едно от нещата, за които към този момент има единодушие, е да отпадне задължението след приключване на периода на достъп до пазара на труда, лицето, което има синя карта да напусне страната, с цел да може да кандидатства за удължение на този период ", сподели той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР